Alla inlägg under november 2015
Antal: Ett stort bröd
Ugn: 175 grader, ca 60 minuter
Ingredienser:
6 ägg
250 g naturell kesella
2 dl oskalade hel mandel
2 dl hela valnötter
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
2 dl krossade linfrön
2 dl mandelmjöl
Gör så här:
Vispa upp ägg och rör ned kesella, bakpulver och salt och rör till en jämn smet.
Tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna och rör till en smidig deg.
Klicka ned degen i formen du valt, fordrad med smörpapper.
Klappa gärna ytan platt med hjälp av blöta fingertoppar.
Grädda brödet i ca 60 minuter på 175 grader.
Tips!
God smaksättning till brödet är bl.a brödkryddor som anis och fänkål. Man kan även pensla med ägg och strö på sesamfrön eller vallmofrön.
Måndag:
Chili con carne med ris och bröd
Tisdag:
Blodpudding, bacon och potatisbullar
Onsdag:
Kycklinglasagne med sallad
Torsdag:
Kålgryta och pannkakor
Fredag:
Kassler bombay, ris och sallad
Lördag:
Ryggbiff, potatisgratäng och sallad
Söndag:
Kycklinggratäng med pasta
Måndag:
Köttbullar med risoniotto och sallad
Tisdag:
Kassler, potatis, broccoligratäng
Onsdag:
Fiskpinnar, potatis, sås, ärter och rivna morötter
Torsdag:
Ravioli med ricotta, spenat i tomatsås
Fredag:
Tacogratäng
Lördag:
Filodegspaj med spenat, feta och tzatziki, sallad
Söndag:
Köttfärswok och nudlar
Måndag:
Lasagne
Tisdag:
Kalkonbiffar, rotfrukter och gräddsås
Onsdag:
Blodpudding, fläsk, lingon, keso och broccoli
Torsdag:
Tomatsoppa med pasta
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Tacogratäng
Söndag:
Ost- och skinksås med blomkålsris
Måndag:
Blodpudding med bacon och lingonsylt
Tisdag:
Pigg laxpasta emd syrlig sås
Onsdag:
Potatisgratäng emd kalkonfilé
Torsdag:
Rågpannkaka med blåbär
Fredag:
Klyftpotatis, kalvbiffar, soltorkade tomater, tzatziki
Lördag:
Tacogratäng
Söndag:
Halloumistroganoff och ris
Måndag:
Pasta med fläskfilésås
Tisdag:
Cowboyssoppa med baguette
Onsdag:
Lax i ugn och mos
Torsdag:
Köttfärslimpa och potatis
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Moussaka
Söndag:
Kotletter, potatis och sås
Är en typisk brödkrydda.
Men passar också fisksoppan eller till äppelefterrätten.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400-500 g kycklingfilé
50 g mandel
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
Smör eller kokosfett att steka i
1 stort blomkålshuvud
1 dl majonnäs
½ dl hackad persilja
Gör så här:
Skär kycklingen så att den blir tunnare.
Banka ut delarna lite.
Rosta mandeln i en stor stekpanna.
Mixa med basilika och olivolja.
Blanda ner riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Bred blandningen på kycklingfiléerna och rulla ihop dem.
Fäst med tandpetare.
Stek runtom i smör eller kokosfett.
Koka blomkålen mjuk delad i buketter och häll av vattnet.
Tillsätt majonnäs och mixa till ett mos.
Hacka persiljan och blanda ner.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingrulladerna med blomkålsmos.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|