Alla inlägg under november 2015

Av Maria - 11 november 2015 18:28

Antal: 4 portioner

Ugn: 150 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

4 ägg

125 g Philadelphiaost eller annan färskost

½ dl fiberhusk

1 krm salt

2 paket bacon á 140 g

Smör eller kokosfett att steka i

3 dl vispgrädde

70 g parmesanost

150 g små gröna ärtor

Salt

Peppar

Salladsblad

Några cocktailstomater

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggen pösiga.

Blanda i färsost, fiberhusk och salt och vispa till en slät smet.

Låt stå ett par minuter.

Bred ut smeten på bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper.

Kavla ut smeten över hela ytan.

Lägg de två papprerna med smeten emellan på en plåt.

Grädda med det översta papperet forfarande på ca 10 minuter.

Dra av det översta papperet och skär sedan pastan i strimlor.

Stek strimlad bacon i smör eller kokosfett och häll på grädde.

Riv osten och rör ner den med gröna ärtor.

Smaka av med salt och peppar och blanda ner pastan i såsen.

Servera med salladsblad, cocktailtomater, olja, vinäger och lite salt och peppar.

Av Maria - 11 november 2015 18:12

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400-500 g zucchini

250 g små fina ärtor

2 vitlöksklyftor

ca 1 dl olivolja

1 morot

140 g bacon

1 dl färskriven parmesanost

2 mozzarellaostar

100 g babyspenat


Gör så här:

Hyvla zucchinin med en osthyvel och koka den 1 minut i saltat vatten.

Koka upp vatten och häll över de gröna ärtorna.

Mixa ärtorna med riven eller pressad vitlök och tillsätt olivoljan lite i taget.

Skär moroten i tunna stavar.

Stek baconskivorna knapriga.

Häll av vattnet på zucchinin och blanda med ärtpeston i en stor skål. 

Tillsätt morotsstavarna, den rivna parmesanosten coh mozzarellan riven i bitar.

Vänd ner babyspenaten och strö baconbitarna över pastan.

LCHF · Lunch
Av Maria - 11 november 2015 18:05

Antal: 1 portion


Ingredienser:

1 stor skiva fröknäcke

½ avokado

1 tomat

En rejäl tuva av böngroddar

Salt

Peppar


Gör så här:

Mosa avokadon och smaka av med salt och peppar.

Fördela det försiktig över fröknäcket.

Skär tomaten med vass kniv i tunna skivor.

Fördela det över avokadon.

Toppa med böngroddar och en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.

Av Maria - 11 november 2015 08:24

Antal: ca 45 kakor


Ingredienser:

2 ägg

1 dl strösocker

1½ msk smält smör eller magarin

1½ dl mjölk

1 msk vaniljsocker

½ tsk bakpulver

ca 3½ dl vetemjöl


Fritering:

2 paket kokosfett att koka i


Garnering:

Strösocker


Gör så här:

Vispa ägg och socker.

Vispa ner smör och mjölk i äggpöset.

Blanda vaniljsocker och bakpulver i mjölet och vänd ner det till en ganska lös, aningen seg deg.

Värm fettet i en liten gryta.

Prova med en klick av smeten som ska få fin färg efer 1 minut när fettet har rätt temperatur, ca 180 grader.

Klicka i smeten med tesked som ger lagom bullar.

Koka några i taget.

Låt rinna av på kökspapper på galler.

Rulla i socker.

Kan frysas ett par månader, ljummas då i ugn före servering.

Bakat · Jul
Av Maria - 10 november 2015 17:45


Den klassiska kryddan i vetebröd och mjuka kakor.


Pröva den också till äppel- och rabarberpaj.


Av Maria - 10 november 2015 14:00

Antal: ca 75 kakor


Ingredienser:

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl filmjölk

Rivet skal av 1 apelsin

50 g smör eller magarin

1½ tsk hjorthornssalt

ca 8 dl vetemjöl


Fritering:

Ister eller kokosfett


Gör så här:

Vispa äggen ljusa och pösiga med sockret.

Blanda ner filmjölken och apelsinskalet.

Smält matfettet och låt det svalna.

Blanda hjorthornssaltet med 1½ dl av vetemjölet.

Rör ner mjölet med hjorthornssaltet i äggsmeten.

Tillsätt matfettet.

Arbeta i resten av mjölet.

Täck över degen och låt den vila kallt över natten.

Kavla ut  degen i 3-4 omgångar, 6-7 mm tjock.

Ta ut ringar med järn.

Hetta upp fettet till 180 grader.

Använd termometer och låt inte temperaturen gå högre, fettet får då en "bränd" smak.

Fritera några ringar i taget, drygt 1 minut på varje sida, tills de fått gulbrun färg och är genomgräddade.

Låt rinna av på hushållspapper.

Bakat · Jul
Av Maria - 10 november 2015 11:16

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 dl rucolasallad

1 dl persilja

100 g valnötter

1 dl olivolja

1 riven vitlöksklyfta

1 dl riven parmesan

Salt

Peppar

1 tsk pressad citron

300 g rörkt lax i skivor

1 citron


Gör så här:

Mixa rucolasallad, persilja, valnötter, olivolja, riven vitlök och riven parmesanost till jämn pesto.

Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Lägg upp laxen på ett fat och pressa över citron.

Servera pesto till laxen.

Av Maria - 10 november 2015 09:22

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

2 knippen grön sparris, 400 g

1-2 ägg

Salt

Peppar

1 dl hackad persilja

150 g små gröna ärtor

150 g riven västerbottenost

1 liten burk svarta oliver

1 citron


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär bort det nedersta på sparrisarna och lägg dem i en smord form.

Vispa samman ägg, lite salt och peppar, persilja, ärtor och riven ost.

Häll blandningen över sparrisarna och ställ in i ugnen i 30 minuter.

Servera med lite extra hackad persilja, svarta oliver och en klyfta citron.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards