Alla inlägg under januari 2016
Antal: 15 stycken
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
1933 (Fredag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Stekt strömming i olja med anjovissmör och potatis, uppskuret. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.
Middag: Köttgrotta med potatis. Röda toppar.
1934 (Lördag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Uppstekt fisksuffle med potatis, rest av pudding. Kaffe eller te, marmelad eller honung, scones.
Middag: Kåldolmar med potatis. Nyponsoppa med skorpor.
1952 (Söndag)
Lunch: Ostomelett med prinskorv.
Middag: Surpriserulader i gräddsås. Fromagetårta.
1955 (Torsdag)
Lunch: Uppstekta kroppkakor.
Middag: Potatissoppa med hårda ostsmörgåsar. Färska äpplen eller päron.
1958 (Måndag)
Lunch: Lunchriddare.
Middag: Kall fransk kalvstek med varm redd sås och varma potatisbullar. Kanelstekta äppelskivor.
1989 (Fredag)
Richters Kökskalender: Varm ugnsstekt rostbiff med stekt smålök och skysås, klyftpotatis eller hasselbackspotatis och kokta haricots verts eller isbergssallad. Färsk frukt, tex kiwifrukt.
1993 (Onsdag)
Vår Kökskalender: Vegetarisk ärtsoppa, Baconvåfflor.
2001 (Lördag)
Matkalender: Räk- och pestopaj.
2003 (Måndag)
Matkalendern: Spenatsoppa
2004 (Tisdag)
Matkalender: Spaghetti med paprikafärs.
2008 (Söndag)
Matkalendern: Mandelkyckling med nudelsallad
2011 (Torsdag)
Köksalmanack: Ugnspannkaka, fints strimlad vitkål och lingon. Vaniljyoghurt, skivad banan och lite hackad vit choklad.
2013 (Söndag)
Köksalmanack: En god stekt köttbit med rödvinssås, vitlöksfrästa champinjoner och stekt potatis. Hjortron i konjak med en sked glass.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 1 bröd
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
Antal: 1 portioner
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl kruska kli
ca 4 dl vatten
1½ dl blåbär
1 msk linfrön
Till servering:
solrosfrön
kanel
mjölk
Gör så här:
Blanda havregryn, kruskakli och vatten i en kastrull.
Låt koka på svag värme ca 6-7 minuter.
Blanda försiktigt ner blåbär och låt koka några minuter till.
Rör sedan ner linfrön.
Servera med solrosfrö, kanel och mjölk!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|