Direktlänk till inlägg 30 december 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
12 st pilgrimsmusslor
1 st citron
½ st blomkålshuvud
1 kruka finhackad gräslök
½ st skalad gurka
50 g laxrom
25 g skott (rödkål- eller ärtskott tex.)
5 cm skalad pepparrot
1 nypa socker
ca 1½ dl olivolja
Gör så här:
Ta pilgrimmsmusslorna och vänd dem i olivolja.
Stek sedan musslorna, inte för många i taget, runt om på högkant.
Musslorna ska få en sotad yta, dock bara på kanterna.
Låt sedan musslorna vila fram till servering.
Skär fina kuber av grukan, lägg dem i en skål med lite salt på.
Blanda en citronett, skalet från citronen samt en del citronsaft och tre delar olivolja.
Ca 3 msk saft och 9 msk olivolja.
Även en nypa socker går i.
Blanda runt och smaka av.
Den ska inte vara söt, sockret balanserar syran.
Blanda ner laxrommen i citronetten och den finhackade gräslöken.
Dela musslorna på mitten, salt och peppra och placera ut på tallrikar, sex halvor per person.
Placera ut grukkuberna och hyvla tunna tunna skivor av blomkål i små buketter och placera ut.
Rispa pepparroten med en sked och lägg på tallriken.
Droppa citronetten på rätten och avsluta med vackra skott.
Måndag: Helstekt falukorv, favoritpastan och vitkålssallad. Skär korven nästan rakt igenom på längden. Bred skåran med senap och lägg ett lager Bostongurka blandad med finhackad äpple. Fruktkompott. Tisdag: Spenatsoppa på både lät...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Färgglad gryta med vitlöksyoghurt: Strimla ½ purjolök och 1 röd paprika. Skär 1 squash, 2 selleristjälkar, 200 g sockerärter och 1 paket djupfryst minimajs i bitar. Bryn alltsammans hastigt i 2 msk olja. Rör i grytan så grönsakerna in...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|