Alla inlägg under januari 2013
Antal: 1 portion
Ingredienser:
Äggsmör:
2 ägg, hårdkokta
100 g smör
Salt
Peppar
Tillbehör:
LCHF-bröd
Gräslök
Finhackad gurka
Röd paprika
Gör så här:
Äggsmör:
Skala de kokta äggen och finhacka dem.
Rör smöret smidigt och blanda med ägghacket.
Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
Lägg äggsmöret på valfritt LCHF-bröd.
Dekorera med finhackad gräslök, gurka och röd paprika.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Soppan:
1 liten fänkål, ca 300 g
4-5 mandelpotatisar, ca 300 g
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk färsk hackad timjan eller 1 tsk torkad
2 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
½ krm cayennepeppar
½ tsk salt
Räksallad:
80 g skalade räkor, ca 200 g oskalade
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 knippa dill
Gör så här:
Squashtagliatelle med varmrökt lax (LCHF)
Sallad med päron, feta och russin (LCHF)
Salladsknyten med inkokt lax & dillmajonnäs (LCHF)
Stekt inlagd sill i kryddig lag
Salviakryddad, marineras fläskfilé (LCHF)
Spenat- och broccolisoppa (LCHF)
Skink- och spenatlasagne (LCHF)
Skinka med sallad & nötter (LCHF)
Sparrissoppa med kycklingspett (LCHF)
Serranolindad torsk med morotsallad (LCHF)
Sommarsylt med hallon, vinbär & persikor
Sommarsylt med jordgubbar, hallon & blåbär
Sommarsylt med hallon, vinbär & körsbär
Svart vinbärssylt med päron & kanel
Sylt/marmelad på valfri frukt eller bär
Skinkkroketter & senapsmajonnäs
Sachertårta från Jul med Ernst
Sigrids dumplings med räkor & fläskfärs
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram Grybitar av fläskkött
1 st gul lök
4 dl grädde
1 msk curry efter smak
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillbehör:
Mandariner på burk
Skivade bananer
Salta jornötter
Ris
Gör så här:
Bryn grytbitarna i lite smör i en gryta tillsätt löken och bryn en liten stund.
Täck med grädden och smaka av med curry, salt och svartpeppar.
Låt puttra en bra stund så smakerna tar åt sig.
Antal: ca 30 stycken
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter + ca 15 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
100 g smör eller margarin
2 msk socker
2 äggulor
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1½ dl åkerbärs- eller hjortonsylt
1½ dl sötmandel, skållad och mald
1 dl socker
2 äggvitor
1 kartong flagad mandel
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och lägg den svalt en stund.
Platta med lätt mjölad hand ut den till en kaka på smord plåt.
Gör kakan i storlek 15*20 cm.
Halvgrädda i 175 grader ca 10 minuter.
Bred sylten på den halvgräddade kakan.
Fyllning:
Blanda mandeln med sockret.
Vispa vitorna till fast skum och blanda ned dem.
Bred mandelmassan över sylten och strö på den flagade mandeln.
Grädda kakan färdig, ca 15 minuter eller tills ytan fått lite färg.
Skär den i bitar när den svalnat lite.
Antal: 4 portioner
Ugn: 125°C, tills 60°C innertemperatur
Ingredienser:
500 g oxfilé
Smör
Salt
Peppar
Gremolatasmör:
100 g rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
1 dl hackad bladpersilja
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Grönsakssallad:
4 morötter, gärna olika färger
1 rödlök
200 g haricots verts
2 msk pinjenötter
1 kruka romansallad
1 kruka basilika
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Antal: 4 portioner (4 stora glas)
Ingredienser:
8 dl mandelmjölk (eller sojamjölk, havremjölk, kokosmjölk)
8 msk chiafrön
2 dl frysta blåbär, tinade
2 dl frysta granatäpplekärnor, tinade
Tillbehör:
Färska bär
Nötter
Gör så här:
Vispa ihop valfri mjölk tillsammans med chiafrön och låt det stå och svälla en stund, gärna över natten.
Har du bråttom - ta mer frön.
Dela puddingen i tre delar.
Mixa en tredjedel med blåbär och en tredjedel med granatäpple.
Fördela den omixade delen i botten på glasen.
Fyll på med granatäpplemixen och blåbärsmixen och ställ kallt till servering.
Till servering:
Garnera med färska bär och nötter.
Räksallad med avokado och blåbär (LCHF)
Rabarber- & jordgubbssylt/marmelad
Ryggbiff med ugnsrostade tomater, salsa & fetaost (LCHF)
Risgrynspudding med fruktkompott
Rocky road med frukt och mandel
Rödbetssallad med chévre och mandelspån (LCHF)
Rött vinbärsmos (ångat, passerat)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|